78719
Książka
W koszyku
Gotuj! roślinnie / Alicja Rokicka. - Wydanie pierwsze. - Warszawa : Marginesy, 2024. - 317, [3] strony : ilustracje ; 25 cm.
Które pierogi są najlepsze? Polskie pierogi z niemięsem? Indyjskie samosy faszerowane ziemniakami i zielonym groszkiem? Latynoamerykańskie empanadas z czerwoną fasolą i warzywami? A może… wcale nie musisz wybierać? Kuchnia wegańska nie ma przypisanego konkretnego miejsca. To fuzja różnych smaków, przypraw i składników – kuchnia bardzo autorska, pełna ciekawych połączeń. Alicja Rokicka, autorka bloga Wegan Nerd, zainspirowana podróżami po świecie dzieli się recepturami na swoje ulubione dania. Są tu przepisy na kapustę pekińską na kilka sposobów, odczarowaną polską pizzę, ravioli z fasolą, turbocynamonowe szwedzkie bułeczki, gruzińskie chaczapuri, wun sen, czyli szklany makaron prosto z Tajlandii, kolorowe sałatki, kojące makarony i kluski, roślinny street food, ale także pożywne dania jednogarnkowe i zapiekanki. A wszystko to okraszone dozą szaleństwa i zabawy.
Status dostępności:
Mosina Wypożyczalnia
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. 64/K [lok. Mosina Wypożyczalnia] (1 egz.)
(dostępność ok. 26.11.2024)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce: Autorka bloga "Wegan Nerd".
Uwaga dotycząca bibliografii
Indeks.
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej