79804
Brak okładki
Książka
W koszyku
Zdrowie i jego uwarunkowania - Określenie zdrowia i kryteria zdrowia - Żywność i żywienie a zdrowie - Epidemiologia żywieniowa - Mierniki zdrowotne stosowane w epidemiologii żywieniowej - Przyczyny zaburzeń zdrowia o podłożu żywieniowym na świecie - Rola żywienia i aktywności fizycznej w profilaktyce otyłości i przewlekłych chorób niezakaźnych - Epidemiologia nadwagi i otyłości oraz ich konsekwencje - Genetyka i genomika w ocenie ryzyka chorób dietozależnych i ich prewencji - Polimorfizm genów a odpowiedź metaboliczna na składniki diety - Uwarunkowania sposobu żywienia się społeczeństwa - Czynniki ekonomiczne warunkujące sposób żywienia populacji - Czynniki klimatyczne a sposób żywienia - Postęp naukowo-techniczny a sposób żywienia - Czynniki kulturowe wpływające na sposób żywienia społeczeństwa - Czynniki społeczne a żywność i żywienie - Czynniki psychologiczne jako determinanty sposobu żywienia - Grupy ludności podwyższonego ryzyka zaburzeń zdrowia i ich problemy żywieniowe - Racjonalizacja żywienia ludności i jej efekty - Polityka wyżywienia ludności: cele i instrumenty wdrażania - Upowszechnianie wiedzy o żywieniu - Diety alternatywne w świetle nauki o żywienium Wzbogacanie żywności - Suplementacja diety - Bezpieczeństwo żywności i żywienia - Zatrucia pokarmowe - Systemowe zarządzanie bezpieczeństwem zdrowotnym żywności - Żywienie a zdrowie społeczne w perspektywie XXI wieku.
Status dostępności:
Mosina Wypożyczalnia
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64/ Ż [lok. Mosina Wypożyczalnia] (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Zdrowie i jego uwarunkowania - Określenie zdrowia i kryteria zdrowia - Żywność i żywienie a zdrowie - Epidemiologia żywieniowa - Mierniki zdrowotne stosowane w epidemiologii żywieniowej - Przyczyny zaburzeń zdrowia o podłożu żywieniowym na świecie - Rola żywienia i aktywności fizycznej w profilaktyce otyłości i przewlekłych chorób niezakaźnych - Epidemiologia nadwagi i otyłości oraz ich konsekwencje - Genetyka i genomika w ocenie ryzyka chorób dietozależnych i ich prewencji - Polimorfizm genów a odpowiedź metaboliczna na składniki diety - Uwarunkowania sposobu żywienia się społeczeństwa - Czynniki ekonomiczne warunkujące sposób żywienia populacji - Czynniki klimatyczne a sposób żywienia - Postęp naukowo-techniczny a sposób żywienia - Czynniki kulturowe wpływające na sposób żywienia społeczeństwa - Czynniki społeczne a żywność i żywienie - Czynniki psychologiczne jako determinanty sposobu żywienia - Grupy ludności podwyższonego ryzyka zaburzeń zdrowia i ich problemy żywieniowe - Racjonalizacja żywienia ludności i jej efekty - Polityka wyżywienia ludności: cele i instrumenty wdrażania - Upowszechnianie wiedzy o żywieniu - Diety alternatywne w świetle nauki o żywienium Wzbogacanie żywności - Suplementacja diety - Bezpieczeństwo żywności i żywienia - Zatrucia pokarmowe - Systemowe zarządzanie bezpieczeństwem zdrowotnym żywności - Żywienie a zdrowie społeczne w perspektywie XXI wieku.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej