80025
Brak okładki
Książka
W koszyku
(WARZYWA W KUCHNI)
Bakałażan zwany też miłosną gruszką był znany początkowo jako roślina lecznicza, dopiero później jako warzywo. Zawojował najpierw Azję, a następnie Europę. Do Polski trafił w XV w. Wraz z cukinią i patisonem na trwale zagościły na polskim stole. Te warzywa wspaniale komponują się z farszami, pyszne są też upieczone z cebulą, pomidorami, wędliną lub serami. W książce jest około 180 przepisów na smaczne i zdrowe potrawy.
Status dostępności:
Filia Daszewice
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. 64 [lok. Daszewice Wypożyczalnia] (1 egz.)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: Bakałażan zwany też miłosną gruszką był znany początkowo jako roślina lecznicza, dopiero później jako warzywo. Zawojował najpierw Azję, a następnie Europę. Do Polski trafił w XV w. Wraz z cukinią i patisonem na trwale zagościły na polskim stole. Te warzywa wspaniale komponują się z farszami, pyszne są też upieczone z cebulą, pomidorami, wędliną lub serami. W książce jest około 180 przepisów na smaczne i zdrowe potrawy.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej