79114
Książka
W koszyku
(CZYTAM SOBIECZYTAM SOBIE - PRZEPIS - Poziom I)
ufrozyna zna się na gotowaniu, jak mało kto. Wie, co warto dodać do zupy pomidorowej, aby ta była najlepsza pod słońcem. Spokojnie, naszym czytelnikom zdradza swoje sposobiki na pyszne danko, które uwielbiają prawie wszystkie dzieci. A więc potrzebna będzie bazylia, odrobina masła, szczypta ostrej papryki oraz włoski ser parmezan. Eufrozyna podpowie, ile czego odmierzyć i kiedy co wrzucić do garnka. I robi to tak, że małemu czytelnikowi nie tylko ślinka poleci, nie tylko zechce, jak najszybciej zabrać się do gotowania, ale też połyknie książkę, stronę po stronie, zupełnie niechcący. To zasługa fantastycznego tekstu Justyny Bednarek, ale też soczystych ilustracji Darii Solak, która É jak sama przyznaje É kocha jeść i malować pomidory.
Status dostępności:
Mosina Oddz. dla Dzieci
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. N/D.L. [lok. Mosina Oddz.dla Dzieci] (1 egz.)
(dostępność ok. 20.11.2024)
Strefa uwag:
Adnotacja wyjaśniająca lub analiza wskazująca
Streszczenie: ufrozyna zna się na gotowaniu, jak mało kto. Wie, co warto dodać do zupy pomidorowej, aby ta była najlepsza pod słońcem. Spokojnie, naszym czytelnikom zdradza swoje sposobiki na pyszne danko, które uwielbiają prawie wszystkie dzieci. A więc potrzebna będzie bazylia, odrobina masła, szczypta ostrej papryki oraz włoski ser parmezan. Eufrozyna podpowie, ile czego odmierzyć i kiedy co wrzucić do garnka. I robi to tak, że małemu czytelnikowi nie tylko ślinka poleci, nie tylko zechce, jak najszybciej zabrać się do gotowania, ale też połyknie książkę, stronę po stronie, zupełnie niechcący. To zasługa fantastycznego tekstu Justyny Bednarek, ale też soczystych ilustracji Darii Solak, która É jak sama przyznaje É kocha jeść i malować pomidory.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej